fbpx
D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Keukentrend: breng buiten naar binnen met de botanische keuken

Vind je een buitenkeuken mooi, maar heb je er niet voldoende ruimte voor? Dan breng je buiten gewoon naar binnen! De botanische keukentrend zorgt voor een sfeervolle groene toets die je met elke keukenstijl kan combineren.

De basis van een botanische keuken zijn natuurlijk planten. Ze brengen een snuifje exotiek in je keuken en zijn een frisse eyecatcher voor iedereen die er binnenwandelt. Een combinatie van grote en kleinere planten is ideaal: een boom(pje) in een knappe bloempot bij het raam met wat kleinere exemplaren op het aanrecht zorgen voor een gebalanceerde dosis groen. Als je niet veel voelt voor een urban jungle in je keuken, kunnen ook kruidenplantjes voor wat kleur zorgen. Maak die doorsnee basilicumplant dan wat specialer door hem in een mooie schaal te zetten. Naast planten zijn er nog een aantal elementen die heel goed werken in een botanische keuken.

Hangde-planten-keuken

Schabben en hangers

Ga de hoogte in: benut wandplanken of schabben niet alleen voor servies, maar plaats er een leuke hangplant naast. Over deze elementen denk je best al na voor je een nieuwe keuken laat plaatsen of je oude keuken renoveert: zo ben je zeker dat wandplanken bij het geheel passen. Later zelf een plankje toevoegen zal mogelijks het design van je keuken verstoren, wij denken graag vooraf met je mee.

Strak design

Het fijne aan de botanische keukentrend is dat hij bij zowat elke interieurstijl past – zéker bij een strak en modern design. Het groen vormt dan een mooi contrast met de strakke lijnen van je keuken en geeft je net dat beetje speelruimte. Denk hierbij aan de donkere keukentrend die we steeds vaker zien opduiken: ook hier brengen botanische elementen wat speelsheid.

Botanische keuken
graniet-keukenblad-keuken

Natuurlijke materialen

Ook mooi zijn industriële keukenelementen, zoals roesttinten en stoere kasten of krukken. Zo krijg je binnen het gevoel dat je buiten zit. En hier komen de natuurlijke materialen piepen: hout, marmer en natuursteen gaan van nature goed samen met groen.

Unieke botanische keuken

Belangrijk voor een geslaagde botanische keuken is de kwaliteit van de materialen en het ontwerp. Gewoon een kastje neerzetten met daarop een plant maakt je keuken niet: kies voor een ontwerp op maat met kwalitatieve afwerking. Zo blijft je keuken steeds stijlvol, hoeveel planten je er ook wil neerzetten.

Planten-keuken

Ben je inspiratie aan het opdoen voor een nieuwe keuken? Kom eens langs in onze showroom, onze medewerkers adviseren je graag over je keukenplannen.

Tags:


Volgend artikel
Als het op keukenwerkbladen aankomt zijn er heel wat verschillende mogelijkheden,