D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Type afzuigsystemen

Zeg niet zomaar dampkap tegen een modern afzuigsysteem. Afzuigsystemen bestaan in steeds meer verschillende vormen en maten. En waar er vroeger vooral belang werd gehecht aan de functionele factor, is er nu ook ruimte voor esthetiek – gelukkig maar. Dit zijn de belangrijkste afzuigsystemen die er nu op de markt zijn.

katalog_image_nl_2017_4_nl_be-8

Werkbladafzuigsystemen

De vraag voor dit type afzuigsysteem is de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Door een werkbladafzuigsysteem worden kookdamp en etensgeuren vanuit het werkblad of de inductieplaat weggevoerd. Zo zit het geheel mooi in uw werkblad verwerkt, wat ook onderhoudsvriendelijk is wanneer je de boel moet reinigen.

Daarnaast bestaat er ook de downdraft-afzuiging. Die komt pas te voorschijn op het moment dat u begint te koken, de rest van de tijd is dit werkbladafzuigsysteem onzichtbaar weggestopt.

Afzuigsystemen met afvoer naar buiten

De meest bekende en misschien wel de beste manier om damp en geur uit je keuken te krijgen is een afzuigkap met een afvoer rechtstreeks naar buiten. Zodra het afzuigsysteem wordt aangezet, worden luchtjes, vocht en vet eerst doorheen het vetfilter omhoog gezogen en vervolgens via een afvoerpijp naar buiten geleid. Het grote voordeel hiervan is dat de vuile lucht je huis niet meer binnen komt.

Na Sint Amands 2 kopie
D&C

Recirculatie dampkap

Daarnaast heb je ook de recirculatie dampkap. In tegenstelling tot de afzuigsystemen met afvoer naar buiten zuigt deze dampkap de lucht op, filtert het en blaast het de lucht terug de keuken in. De lucht wordt  namelijk schoon gemaakt door koolstoffilters. Wanneer de kooklucht in aanraking komt met deze filter, absorbeert ze de geurtjes en het vuil uit de lucht. Nadien is de lucht terug schoon en wordt hij terug de ruimte in geblazen. Dit is de perfecte oplossingen voor wie geen luchtafvoer naar buiten heeft.

Plafondunits

Een knappe klassieker, zeker als het een keukeneiland betreft. Dit innovatieve afzuigsysteem doet zijn werk met hoge efficiëntie – letterlijk, want het bevindt zich hoog tegen het plafond. Voordeel van een plafondunit is dat hij uw zicht niet belemmert en zo een optimaal ruimtegevoel creëert.

Is je keuken toe aan vernieuwing, of wil je een afzuigsysteem dat beter functioneert en nog mooi is ook? Dan bent u bij D&C Interieurs aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment aan kwalitatieve merken met moderne afzuigsystemen. Kom gerust eens langs in onze showroom en ontdek het hier.

neerim_20mm_blad_0 kopie
Tags: