D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Maak je keuken ruimer

Hoe groot of klein je keuken ook is, met een paar handige tips laat je ze meteen ruimer lijken. Lichte kleuren voor de kasten en muren zijn een goed begin, maar er zijn nog veel andere manieren. D&C interieurs weet raad.

Keuken-Londerzeel2

1. Weg met klinken en handvaten

Hoe minder kleine spulletjes er in je keuken liggen, hoe groter ze lijkt. Dat idee kan je doortrekken naar je klinken en handvaten. Ga voor kastdeuren en lades met geïntegreerde handvaten om de strakke lijnen in je keuken te accentueren en het ruimtegevoel te behouden.

2. Een enkele spoelbak

Een dubbele spoelbak is handig, maar neemt veel ruimte in beslag en hoevaak gebruik je beide bakken écht? Kies voor een enkele spoelbak of een spoelbak met een kleiner tweede exemplaar. Zo creëert je meteen meer aanrechtoppervlakte.

3. Kastverlichting

Het belang van goede verlichting mag je niet onderschatten. Zeker in keukens is de verlichting vaak ondermaats: slechts één plafondlamp in het midden van de ruimte geeft niet voldoende licht. De donkere schaduw rond de kasten doet de ruimte visueel krimpen. Verlichting onder, boven en zelfs in de kasten doen de keuken veel ruimer lijkt. Gebruik bijvoorbeeld LED-strips als snelle oplossing voor meer licht in je keuken of laat meteen lampjes inbouwen wanneer je een nieuwe keuken installeert.

Bonheiden-keuken3
D&C-keukens

4. Gebruik inbouwtoestellen

Ingebouwde keukentoestellen zorgen voor een veel lichtere look doordat ze naadloos integreren in je keuken. Het resultaat is een meer gestroomlijnde keuken, en dat creëert een ruimere, open aanblik. Niet altijd goedkoop, maar wel efficient én stijlvol.

5. Ingebouwde dampkap

Een dampkap is niet meteen de blikvanger van je keuken. Laat ze daarom in het plafond inwerken, zo lijkt je keuken een stuk ruimer.

Tags: