D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Aanrecht uit graniet

Er bestaan verschillende soorten natuursteen: marmer, blauwe hardsteen, … en natuurlijk graniet. Dit laatste, karaktervolle materiaal wordt het vaakst gebruikt in keukens omwille van de luxueuze uitstraling. Met de juiste afwerking past het zowel in een klassieke als moderne keuken. Een ding is zeker: graniet is een summum van keukenluxe, een echte eyecatcher voor het hart van je huis.

Graniet is een voor 100% natuurlijke materiaal. Het gesteente is duizenden jaren uitgehard en daardoor keihard en krasbestendig. Hoe harder de granietsoort, hoe krasbestendiger. Doordat het een natuurmateriaal is dat uit één stuk gewonnen wordt, zal het blad niet snel tekenen van slijtage vertonen. Dat maakt een granieten werkblad ideaal voor in de keuken.

Omdat het materiaal licht poreus is, kan er wel vocht indringen. Het werkblad is dus vlekgevoelig maar dat kan je oplossen door jaarlijks te impregneren. Zo voorkom je blijvende schade en gaat je keukenblad heel lang mee.

Een uniek granieten werkblad

Naast natuurlijk en duurzaam is graniet ook een ontzettend fraai materiaal. Het gesteente bestaat uit mineralen, die de kleurschakeringen bepalen. De hoofdkleuren waarin graniet verkrijgbaar is zijn zwart, roze en wit, maar elk granieten keukenblad is uniek, zowel qua kleur als qua tekening.

De prijs van graniet varieert sterk. Factoren zoals kleur, afwerking en bladdikte spelen daarbij een rol. Het is zeker niet de goedkoopste oplossing maar het is een duurzame natuursteen die je nog vele jaren keukenplezier zal bezorgen.

Bij D&C Interieurs bieden we heel wat kleuren granieten werkbladen aan en met verschillende afwerkingsmethoden zowel in matte, glanzende en gebrande uitvoeringen.

Twijfel je nog welk aanrechtblad je wilt?  D&C Interieurs helpt je graag bij jouw keuze. Maak een vrijblijvende afspraak of kom langs in onze toonzaal.

Tags: