D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Gesloten of open?

Een gesloten of een open keuken? De voor- en nadelen op een rij

Wanneer je een nieuwe keuken aankoopt heb je ook oog voor het totaalplaatje. Hou je je keuken gesloten en afgeschermd van de rest van het huis, of trek je ze net helemaal open, als belangrijk deel van de leefruimte? Het is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar voor je beslist is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voor- en nadelen van beide opties.

Interieur3

Open keuken

Als je een open keuken hebt kan je het contact met je gezin of gasten bewaren terwijl je kookt. Dat zorgt voor verbinding en brengt een goed gesprek op gang. Daarnaast kan je van een kleine keuken en kleine living, één grotere leefruimte maken. Op die manier krijgt je woning een ruimtelijker gevoel.

De nadelen? De typische geuren en geluiden van de keuken vinden hun weg nu ook naar de woonkamer. De onvermijdelijke rommel is natuurlijk ook zichtbaar. Hoe je dit probleem kan oplossen? Voorzie voldoende bergruimte. Zo kan je je keuken snel en goed opruimen.

Gesloten keuken

De grootste voordelen zijn natuurlijk wat bij de open keuken de nadelen zijn. Geur en geluiden worden niet over de hele leefruimte verspreid. Niemand staat op je vingers te kijken wanneer je een heerlijk dinertje bent aan het voorbereiden. En je gasten hebben geen last van rommel in de keuken.

Het nadeel is dan weer dat niet alleen je keuken maar ook jijzelf afgesloten bent van je gasten of je gezin die in de eetkamer zitten. Je woning lijkt ook kleiner aangezien je twee kleinere ruimtes hebt. En wanneer je je aan het fornuis begeeft kan je je spelende kinderen in de rest van het huis minder goed in het oog houden.

Renovatie interieur Sterrebeek
Tags: