D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Hier moet je op letten als je een open keuken wilt

Een open keuken is geen aparte ruimte, maar sluit aan bij je woonkamer. Je kan zelf kiezen hoe hard beide ruimtes op elkaar afgestemd zijn, maar over het algemeen komt een open keuken beter tot zijn recht als de interieurstijl aansluit bij de rest van de woning. Dat bereik je door kleurgebruik en de materiaalkeuze, maar er zijn nog een aantal zaken waar je best rekening mee houdt als je voor een open keuken kiest.

IMG_1991 kopie

Keukentoestellen en ventilatie

Een open keuken houdt de geuren en geluiden die gepaard gaan met koken, niet tegen. Wie in de aansluitende woonkamer tv zit te kijken, kan zo weleens last ondervinden van kletterende pannen. Ook stoom die vrijkomt bij het koken verspreidt zich gemakkelijk door het huis. Dat kan je gelukkig gemakkelijk verhelpen. Geuren en stoom vang je op met een goede dampkap en door je keuken goed te ventileren. Daarnaast kies je in een open keuken best voor de stilst mogelijke keukentoestellen, inclusief die dampkap.

De keukenvloer

Als je een vloer kiest voor je open keuken kan je ofwel dezelfde vloer kiezen als in de rest van de ruimte, ofwel een aparte tegel selecteren die enkel in de keuken gebruikt wordt. In het geval dat je de vloer doortrekt is het wel belangrijk om een type vloer te kiezen dat geschikt is voor in de keuken. Hier wordt nu eenmaal net iets meer gemorst en gespat dan elders in huis! Een aparte vloer voor de keuken geeft iets visuele eenheid, maar misschien is die subtiele afscheiding tussen de open keuken en de rest van het huis wel precies wat je zoekt.

D&C-interieurs-keuken
Mechelen-Keuken4

De overgang tussen de open keuken en de woonkamer

Ergens stopt de keuken en begint de woonkamer, maar die scheidslijn is niet altijd even duidelijk in een open keuken. Dat hoeft ook niet, het is net mooi als je interieur goed op elkaar is afgestemd. Zonder een stijlbreuk te veroorzaken, kan de open keuken worden afgebakend. Denk bijvoorbeeld aan een keukentoog met barkrukken, een andere vloer zoals we hierboven al schreven, of door ander materiaalgebruik. Het blijft wel steeds belangrijk dat de materialen en kleuren bij elkaar passen om geen kakofonie te krijgen.

Veel opbergruimte

Wanneer je na het avondeten in de woonkamer zit te ontspannen, is het vervelend als je uitkijkt op een keuken vol rommel en vuile afwas. Voldoende opbergruimte is daarom essentieel, maar met een paar slimme ingrepen kunnen we natuurlijk ook al wat spullen uit het zicht houden.

Verlichting

Een open keuken vraagt een specifiek lichtplan. Het voelt heel vreemd aan om het keukenlicht volledig te doven wanneer je wat verderop in de zetel zit, maar helder keukenlicht wil je op dat moment ook niet. Dimbare en indirecte verlichting die afgestemd is op de rest van de ruimte brengt sfeer, ook op momenten dat je niet in de keuken actief bent.

D&C heeft al heel wat open keukens gecreëerd die perfect bij de rest van het interieur aansluiten. Kijk zeker eens op onze inspiratiepagina’s voor keukens en interieur. Wil je weten wat mogelijk is voor jouw keuken? Onze medewerkers denken met je mee!

Tags: