D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

De aanschaf van een nieuwe keuken: combineer mooi met praktisch

Je bent aan het renoveren of bouwen en je woning is toe aan een nieuwe keuken? Fijn! Je snuistert alle woonbladen en websites af op zoek naar jouw droomkeuken! Maar voor we jou later verder dromen, willen we jou even wijzen op enkele praktische zaken waar je het best rekening mee houdt bij de keuze van jouw nieuwe keuken. 

20200921 Heffen/Blaasveld D&C Keukens en Interieur

Ga voor voldoende opbergruimte

Ook al bestaat jouw droomkeuken misschien niet uit vele kasten en lades, probeer toch voldoende opbergruimte te voorzien. Borden, bestek, broodroosters, potten en pannen, … je zit al snel aan heel wat kook- en eetgerief. Wij kunnen je trouwens heel wat tips en advies geven bij het logisch indelen van je keuken. En bovendien bestaan er heel wat elegante oplossingen om je kasten mooi en onopvallend weg te werken in je ruimte.

Gas of inductie?

Heb je al eens nagedacht over het type kookvuur dat je verkiest? Bij nieuwbouwwoningen is een aansluiting op het gasnet niet langer verplicht. Bovendien gaat er bij gasvuren ook heel wat warmte verloren, iets wat je minder hebt bij inductie. Een groot voordeel bij gasvuren is wel dat je warmte beter te controleren en te doseren is en dat je geen speciale potten of pannen nodig hebt. En lopen er kleine kinderen rond bij je thuis? Dan is inductie een veilige optie, want van zodra je pot van het vuur is, geeft je vuur geen warmte meer af.

20200921 Heffen/Blaasveld D&C Keukens en Interieur
20200921 Heffen/Blaasveld D&C Keukens en Interieur

Kookeiland of niet?

Ga je voor een kookeiland of niet? Niet elke ruimte is even geschikt voor een eiland, ga dus zeker na of je keuken voldoende groot is, zodat je niet te veel moet inboeten aan bewegingsruimte. Een groot voordeel van een eiland is de gezelligheid en de vele werkruimte. Kookeilanden heb je bovendien in verschillende vormen en groottes.

Contacteer ons want wij adviseren je graag bij de samenstelling van jouw droomkeuken! 

Tags: