D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Verschillende soorten keukenkasten

Elke keuken bestaat voor een groot deel uit kasten. Die keukenkasten voorzien in de broodnodige opbergruimte voor keukengerei en voorraad en bepalen dus hoe praktisch je keuken is. We gidsen je in deze blog langs de verschillende soorten keukenkasten. Zo kies je zeker de juiste soort kasten om jouw keuken helemaal af te stemmen op je levensstijl.

20200921 Heffen/Blaasveld D&C Keukens en Interieur

Welke soorten kasten zijn er?

Een keuken bestaan vaak uit een verzameling van kasten. Ten eerste zijn er de diepe onderkasten. In deze kasten is veel opbergruimte en kan bijvoorbeeld de afwasmachine geplaatst worden. Voor onderkasten is het nuttig om te werken met lades en uittrekelementen. De lades kan je volledig uittrekken waardoor je moeiteloos en zonder te bukken bij alle spullen geraakt, ook wat achterin ligt. Dat maakt lades bijzonder handig om bijvoorbeeld potten en pannen of bewaardozen in op te bergen.

Bovenop de onderkasten komt het kookvuur, de spoelbak en natuurlijk het aanrecht.

Naast onderkasten zijn er de bovenkasten, vaak hangkastjes aan de muur. Deze zijn minder diep, zodat je nog gemakkelijk aan het aanrecht kunt werken. In keukens met een erg strakke look worden bovenkasten vaak weggelaten, al kunnen ze mits het juiste materiaalgebruik zeker een plek vinden in de moderne keuken.

Verder hebben ook hoge kasten een plek in de keuken. Een kolom- of apothekerskast is een hoge, smalle en uittrekbare kast met meerdere ‘verdiepingen’ of ingewerkte lades. Dit type kast is een efficiënt opbergsysteem voor in de keuken, want ze maakt het mogelijk om op relatief weinig plaats veel voorraad op te bergen.

Mechelen-Keuken2
20200921 Heffen/Blaasveld D&C Keukens en Interieur

Een andere mogelijkheid met hoge kasten is een volledige kastenwand. Het is een stijlvolle oplossing om veel bergruimte te creëren en toch een open gevoel te behouden in de keuken. Naast keukengerei en voorraad leent een kastenwand zich ook om keukenapparatuur netjes in te bouwen: denk aan een oven en/of stoomoven, een ruime koelkast en zelfs een koffieapparaat.

Tenslotte is er voor wie echt alles uit de kast wil halen nog de mogelijkheid om ingebouwde, geklimatiseerde wijnkasten te laten plaatsen.

Welke kasten passen het beste in mijn keuken?

Het soort kasten dat het meest geschikt is voor jouw keuken zal afhangen van de beschikbare ruimte, de opbergruimte die je nodig hebt en de look die je wilt bereiken. Bij D&C Interieurs maken we een keukenontwerp volledig op maat, inclusief keukenkasten op maat. Ook de afmetingen en afwerking (kastfronten en grepen) voorzien we volledig op maat van jouw wensen.

Keuken-Londerzeel2

Contacteer ons vandaag nog om je droomkeuken te ontwerpen!  

Tags: