D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Renoveren/vernieuwen

Gsm’s zijn al een tijdje vervangen door smartphones, thuiswerken wordt in steeds meer bedrijven toegestaan, de kinderen worden groot. Maar je keuken, die ziet er al twintig jaar hetzelfde uit. Wil je ook op dat domein mee gaan met de tijd? Dan zijn er twee opties: je bestaande keuken renoveren of meteen een volledige nieuwe keuken laten installeren. Beide keuzes hebben voor- en nadelen, we zetten de belangrijkste op een rijtje.

Mijn keuken renoveren

De aard van de werken

Je keuken laten renoveren kan heel snel gaan: meestal zijn er geen kapwerken nodig en ben je na een paar dagen weer verlost van zaagsel, rommel en werkmannen in huis. Dat hangt echter ook af van de oorspronkelijke keuken: moet er aan de indeling gesleuteld worden, laten de toestellen renovatie toe, … Wanneer je een nieuwe keuken laat installeren, ben je doorgaans wat langer bezig.

Het budget voor een nieuwe en voor een gerenoveerde keuken

Je keuken laten renoveren is meestal goedkoper dan een volledig nieuwe keuken plaatsen. Met een beperkt budget voer je aanpassingen door die je keuken meteen een frisse uitstraling geven. Denk aan nieuwe tegeltjes, accentkleuren, een nieuw aanrecht, verlichting, …

Let wel op: als het echt om een doorgedreven renovatie gaat kan de prijs alsnog oplopen en is het misschien toch een beter idee om meteen een volledig nieuwe keuken te plaatsen. Die is in de meeste gevallen duurder dan een renovatie, maar je kan dan wel weer tientallen jaren verder en hoeft over een paar jaar niet opnieuw te investeren.

Het resultaat

De keuze voor een renovatie of een volledig nieuwe keuken heeft ook met persoonlijke voorkeuren te maken. Ben je gehecht aan (delen van) je trouwe oude keuken, dan is een opfrisbeurt voldoende. Een keukenrenovatie is meteen ook een goed moment om weer harmonie in de ruimte te krijgen en alles op elkaar af te stemmen.

Moeilijker wordt het als je de indeling wilt hervormen: bij een renovatie blijft die in de meeste gevallen onveranderd. Wil je een keuken die 100% afgestemd is op je huidige situatie, dan volstaat renoveren misschien niet. Wanneer je een volledig nieuwe keuken laat plaatsen, kan je die precies samenstellen zoals je zelf wilt. Je krijgt dan maximaal gebruiksgemak en een look die volledig naar jouw zin is.

Dus: renoveren of een nieuwe keuken kopen?

Je keuken renoveren is aan te raden als er kleine aanpassingen moeten gebeuren of de keuken slechts een opfrisbeurt nodig heeft. Als een grondigere renovatie vereist is, wegen de voordelen niet op tegen de prijs en zal een volledig nieuwe keuken je meer plezier opleveren.

Daarom is het belangrijk om een goede inschatting te maken van de mogelijkheden van jouw keuken., voor je een keuze maakt. Het spreekt voor zich dat wij je graag bijstaan met raad en daad.

bornem

Twijfel je nog of je jouw keuken wilt renoveren of vernieuwen?  D&C Interieurs helpt je graag bij jouw keuze. Maak een vrijblijvende afspraak of kom langs in onze toonzaal.

Tags: