D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Keuken schoonmaken

Keuken schoonmaken? Zo pak je het aan. Nu de kinderen bijna terug naar school keren heb je weer tijd voor andere dingen – om de keuken na een smakelijke zomer weer eens spic en span te krijgen bijvoorbeeld. En zo start ook jij het nieuwe schooljaar met een propere lei!

Nu is je keuken poetsen misschien niet meteen je lievelingswerkje, maar met het resultaat ga je wél blij zijn. Bovendien verlengt een regelmatige en grondige poetsbeurt de levensduur van je keuken, die het soms zwaar te verduren krijgt met het vet en vuil dat koken nu eenmaal met zich meebrengt.
Hoe je je keuken het best kunt onderhouden, hangt af van elke keuken en materiaal. Wij zetten een aantal manieren op een rijtje voor de niet-alledaagse karweitjes.
D&C-keuken-schoonmaak-tips

Voegen schoonmaken
Hebben je voegen niet meer hun oorspronkelijke kleur? Azijn is een gemakkelijk middel om de voegen schoon te maken. Even schrobben met een oude tandenborstel en klaar. Zorg er wel voor dat je de krasgevoelige oppervlakken en natuurstenen vermijdt.

Tegels schoonmaken
Nu de voegen terug als nieuw zijn volgen de tegels. De gemakkelijkste manier om die proper te maken is door een beetje wasverzachter aan warm water toe te voegen. Ga met je doek over de tegels en de vuile vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

De oven 
Je oven schoonhouden is een niet-alledaagse klus maar wel cruciaal voor een propere keuken. Een vuile oven brengt niet alleen vieze geurtjes in je huis, het heeft ook invloed op de smaak van je eten en na een tijdje is het vuil zo ingehard dat het er nooit meer uit gaat. Verwarm de oven op ongeveer 200 graden voor en zet er een kopje soda gemixt met water en citroen in. Laat het goedje 30 minuten intrekken en ga er dan met een vochtige doek doorheen. Je oven was nog nooit zo snel proper

Afvoer 
De afvoer hou je schoon door eens per week een schep soda, opgelost in heet water toe te voegen. Gooi koffiedik overigens gerust door de afvoer, koffie voorkomt vetaanslag in de afvoer en verstopt de boel niet.

IMG_1987 kopie
Bronzenkraan

Gootsteen
Is de gootsteen dof geworden en kan hij wel een opfrisbeurt gebruiken? Strooi dan een eetlepel zuiveringszout en een eetlepel huis-tuin-en-keuken-zout in de gootsteen en schrob goed. Spoel daarna af met warm water en wrijf je spoelbak in met wat azijn. Het resultaat is een glanzende gootsteen.

De filters van de afzuigkap schoonmaken 
Haast alle afzuigkappen hebben filters. De waterdamp verdwijnt in deze filters maar vetten blijven er in hangen. De filters moeten dus ook regelmatig gereinigd worden. Maar hoe zijn ze schoon te krijgen? Een mogelijkheid is de filters in de vaatwasser te plaatsen – of je wast ze natuurlijk handmatig af.

Tags: