D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Sous-vide koken: wat en hoe?

De perfecte manier om je eten zo lekker mogelijk klaar te maken, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Sous-vide koken is een manier om de smaken van jouw eten zo goed mogelijk te bewaren. Een trend die haast niet meer weg te denken is. Maar wat is het nu juist?

 

pexels-nadin-sh-8694617

Wat is sous-vide koken?

Letterlijk vertaalt uit het Frans betekent sous-vide “onder vacuüm”. Het is dus een manier van koken waarbij je eten vacuüm verpakt in een speciale zak, om die vervolgens op te warmen in een waterbad. Je kan de techniek gebruiken om vis, vlees, maar ook groenten te laten garen op een constante temperatuur.

Het resultaat

Het is een manier van koken waarbij je heel precies te werk kan gaan, zodat de kans verdwijnt dat je de voeding laat aanbranden, doorgaren of taai worden. Je eten wordt alles behalve droog en dit om de simpele reden dat je vocht gebruikt om het sappig of mals te maken en te houden.

Anderzijds blijven de smaken beter dan ooit bewaard. Sterker nog, ze komen juist nog sterker uit, zoals je dit op geen enkele andere kookwijze klaargespeeld krijgt. Een volle, perfecte smaak staat je te wachten!

De voordelen van een stoomoven

Hoe pak je dit nu best aan:

  1. Vacuüm verpakken: plaats het eten met bijhorende kruiden (of andere toevoegingen) in een daarvoor voorziene zak en trek hem vacuüm. Het vacumeren zoals dit genoemd wordt, kan je doen met een vacuümlade of vacuümeermachine.
  2. Bereiding: het effectief klaarmaken van het gerecht in de vacuümzak gebeurt in een stoomoven of warmwaterbad. Vaak hebben stoomovens een sous-videfunctie die de bereiding nog eenvoudiger maakt.
  3. Gebruik de juiste temperatuur: het belangrijkste om het sous-vide koken succesvol te maken, is het instellen van de juiste temperatuur. Vaak ligt de temperatuur ver onder het kookpunt en net daarom zijn de gerechten zo lekker!
  4. Heb geduld: aangezien je eten klaargemaakt wordt aan een lagere temperatuur, duurt het ook net iets langer voor het gerecht klaar is. Je zal dus een beetje geduld moeten hebben en het eten zijn ding laten doen in de stoomoven of warmwaterbad.

Een stoomoven is dus dé aanwinst voor je (nieuwe) keuken! Ben je benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan zeker eens langs in onze showroom, we helpen je graag verder!

Tags: