D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

De voordelen van een stoomoven

Een stoomoven is helemaal hip, ook wij kunnen niet meer zonder! Het gebruik van een stoomoven in je keuken, brengt heel wat voordelen mee. Twijfel je nog om eentje aan te schaffen? Lees dan zeker even verder, we vertellen je waarom het écht onmisbaar is!

D&C-Interieurs

Wat is een stoomoven?

Een stoomoven zorgt ervoor dat je eten gestoomd wordt. Dit is opzich geen nieuwe techniek van eten klaarmaken, maar nu steeds vaker verwerkt in een oven. In de oven is een weerstand voorzien, bestaande uit een soort boiler die het water omzet in de gevraagde stoom-hoeveelheden. Die stoom wordt gebruikt om je gerecht klaar te stomen. 😉

Geniet van de voordelen

De stoomtechnieken die gebruikt worden bij stoomovens hebben een gezonde invloed op je eten. Er blijven meer mineralen en vitaminen bewaard in je voeding door deze manier van koken, wat er dan meteen ook voor zorgt dat de smaken van je eten erg goed naar boven komen.

Daarnaast zorgt de aansluiting van de oven en de werking ervan voor het wegleiden van geuren. Dit houdt geuren buiten in je keuken bij het bereiden van een maaltijd.

De stoomoven kan optimaal benut worden door er volledige gerechten in klaar te maken. De techniek van het stomen zorgt ervoor dat je jouw vlees niet eerst hoeft te bakken of groenten niet eerst dient te koken, voor ze de oven in gaan. Dit bezorgt je niet enkel een heerlijk gerecht, maar bespaart je ook heel wat afwas én tijd.

Dankzij de stoomoven is ook sous vide koken heel toegankelijk voor de hobbykok. Sous vide koken is een techniek waarbij je jouw eten in een vacuüm zak bewaard en zo in de oven legt. Normaal gezien wordt het eten klaargemaakt in warm water, maar de stoomoven neemt deze functie over.

Stoomoven

Valse nadelen

Je gehele gerecht in de oven? Dit wekt bij veel mensen ongerustheid over de vermenging van de smaken. Maar integendeel, de stoomoven zorgt er net voor dat alle smaken behouden blijven en niet met elkaar vermengd worden. Mix je zoet met hartig? Zelfs dan blijven de smaken volledig eigen!

Stoom zou daarnaast ook zompig eten kunnen veroorzaken, maar niets is minder waar. Ook in een stoomoven krijg je een heerlijk krokant korstje voor je ovenschotels, pizza of taarten

Soorten gerechten

De combinatie tussen warme lucht en stoom kan voor vele gerechten een groot verschil maken. Denk maar aan een zacht of hard gekookt eitje, brood bakken en de perfecte gaartijd voor een stuk vlees. Het is zelfs mogelijk een krokant buitenste te krijgen met een perfecte cuisson binnenin.

De oven heeft een menu met aangepaste programma’s. Dit maakt het voor elke hobbykok makkelijker om bepaalde zaken klaar te maken. Van asperges’s tot rijst, het staat nu allemaal klaar voor gebruik in het menu.

Ook het opwarmen van reeds bereide maaltijden is perfect mogelijk, dit zelfs zonder uitdroging en smaakverlies.

Een stoomoven is dus dé aanwinst voor je (nieuwe) keuken! Ben je benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan zeker eens langs in onze showroom, we helpen je graag verder!

Tags: