D&C Interieurs - Keukens & renovatie Mechelen

Contacteer ons

03 866 21 31

info@dc-interieurs.be

Steenweg op Blaasveld 71 2801 Mechelen

Maak een afspraak

Openingsuren

Di-vr : 10-12 & 13-18u
Za : 10-12 & 13-17u
Zo : 13-17u
Maandag gesloten
Ook op afspraak

Volg ons ook op:

 

Jouw droomkeuken

Jouw droomkeuken

Op weg naar jouw ideale droomkeuken. De ideale keuken is nog steeds de keuken op maat. Hierbij krijg je als klant zelf de volledige vrijheid in het ontwerp. Zo kan je zelf materiaal, kleur, uitzicht en opbouw bepalen. Bij D&C Interieurs krijg je bij deze creatieve oefening alle nodige advies en ondersteuning aangereikt.

Kiest men voor een keuken op maat dan kan men er meer zijn eigen persoonlijkheid in leggen, of alles in functie kiezen van zijn of haar kook-aspiraties. Het is dus inderdaad telkens een heel persoonlijke keuze. Een goed ontwerp is cruciaal voor elke keuken opdat ze vooreerst praktisch opgebouwd moet zijn, voldoende ruimte bieden, de toestellen die je nodig hebt moeten voorzien worden. Als dit alles kan gecombineerd worden met net die aparte uitstraling en dit alles binnen het budget… dan pas is onze missie geslaagd.

     

Hierbij volgen alvast enkele tips waarmee je best rekening kan houden op weg naar jouw ideale droomkeuken.

Beschikbare ruimte en afmetingen

Eerst en vooral bepaalt de beschikbare ruimte het ontwerp van een keuken. Zo kan het vaak aangewezen zijn om met grote en/of kleine, diepe of ondiepe kasten te werken of al dan niet een kookeiland te voorzien.
Het ideale keukenplan dat wij u zullen voorstellen, haalt gegarandeerd het maximale uit uw ruimte.

Budget

Communiceer vooraf met ons over het beschikbare budget voor je nieuwe keuken. Dit maakt het voor beide partijen gemakkelijker, we komen sneller to-the-point, er zijn geen misverstanden, kortom… voor je het weet sta je in je droomkeuken gemaakt in de juiste materialen en uitgerust met betaalbare toestellen en accessoires.

Indeling

De indeling van je keuken is cruciaal. Naast mooi moet een keuken ook steeds praktisch zijn ingericht. Hierbij kunnen we de gouden regel van de keukendriehoek gebruiken:  de verbinding tussen kookvuur, ijskast en spoelbak. De ruimte hiertussen is van enorm belang. Te weinig, of nét teveel bewegingsruimte in een keuken zijn alles behalve praktisch.

Vorm

Een keuken kan bestaan in verschillende vormen. Bijvoorbeeld één volledig rechte lijn, in U- of L-vorm, rond een kookeiland, … kortom (bijna) alles kan.

Kasten

Voldoende bergruimte heb je nooit genoeg. Voorzie dus voldoende kasten en/of lades in je keuken.  Ook hier is er een ruime keuze: hoekkasten, ladekasten, kolomkasten, bovenkasten, rolluikkasten, draai-, schuif- of kanteldeuren, diepe of ondiepe lades, ….

 

Werkblad

Ieder heeft zijn eigen kookstijl. Je kookstijl bepaalt de keuze van je werkblad. Voor een werkblad kan je kiezen uit heel wat materialen (composiet, beton, hout, graniet, inox, kunststof, …), in diverse kleuren, groottes en diktes.
De lengte van de kok bepaalt de hoogte van het werkblad. Wanneer we een werkblad te hoog of te laag plaatsen riskeer je snel last te krijgen van rugklachten, wat we natuurlijk ten alle tijden willen voorkomen. Koken moet plezant blijven.

Look & feel

De materialen waaruit je kan kiezen zijn heel uiteenlopend. Bepaalde materialen zijn bijvoorbeeld bijzonder warmtebestendig, andere zijn dan weer meer budgetvriendelijk.
De combinatie van de gekozen materialen en de kleuren bepalen de look en feel van jouw nieuwe droomkeuken.

Apparaten

In een keuken staan meerdere apparaten. Deze kunnen vrijstaand zijn of ingebouwd worden. Maak vooraf een lijstje op van welke toestellen je in de keuken wilt: bv.oven, microgolfoven, combi-oven, koelkast, vriezer, koffiezetmachine, vaatwasser, keukenrobot, …

Yes we know! Het is veel. Daarom laat je je best professioneel begeleiden door één van onze keukenspecialisten om zo niets over het hoofd te zien. Wij zijn de expert in het maken van jouw ideale keukenplan. En natuurlijk ook in de realisatie en plaatsing er van!

Maak vrijblijvend een afspraak voor een verkennend gesprek