20 feb Gas of elektrisch koken
Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker uitgerust met duurzame installaties in plaats van een gasaansluiting. Fijn, maar dat dwingt meer mensen dus om elektrisch te koken. Dat hoeft echter geen probleem te zijn, want hoewel het even wennen is, heeft elektrisch koken veel voordelen.
Koken op gas is niet bepaald duurzaam. Met de huidige klimaatkwesties denk je misschien beter na over je CO2-uitstoot. Dit is dan ook de grootste reden dat we in de toekomst duurzamer gaan koken. Daarnaast is een inductievuur ook veiliger en gebruiksvriendelijker.
De verschillen tussen een gas- en een elektrisch vuur
Het valt op dat veel mensen eerder terughoudend zijn ten opzichte van keramische- of inductiekookplaten, zeker als ze een gasvuur gewend zijn. Nochtans is elektrisch koken een stuk zuiniger dan koken op gas. Da’s beter voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Wanneer je eten bereidt op een elektrische plaat gaat er gemiddeld 15 procent van de energie verloren, bij een gasvuur is dat met 45 procent veel meer.
De voordelen van elektrisch koken
Elektrisch koken – en dan zeker een inductiekookplaat – is veel veiliger. De kans dat jij of een van je (kleine) huisgenoten verbrande vingers oploopt, is veel kleiner. Daarnaast zijn inductiekookplaten een stuk gebruiksvriendelijker: met een simpel doekje en wat zeep kan je je fornuis gemakkelijk schoonmaken.
Wil je meer te weten komen over de nieuwste trends? Kom naar onze inspiratiedagen! Maak kennis met ons aanbod, laat je inspireren in onze showroom en krijg vrijblijvend advies van ons deskundig team.